Echipa noastră

Director, membri și colaboratori ai Oficiului pentru Cateheză

member
Mihai Roca
Director OC

Născut la Răducăneni (Iași) în anul 1969. A studiat la Iași și Roma, pasionat fiind de educație, cateheză, tradiţii şi lectură. A fost sfințit preot în anul 1996. A urmat cursuri de teologie la Institutul Teologic din Iași. A obținut licența în Evanghelizare și cateheză la Universitatea Pontificală Saleziană din Roma și doctoratul în Științele Educației la Universitatea „Al. I. Cuza” din Iași. Are un masterat în Consiliere socială și educațională (IFREP, Roma). Din decembrie 2014 este director al Oficiului pentru Cateheză al Diecezei de Iași

member
Mihail Farcaș
Membru OC

Născut la Săbăoani (Neamț) în anul 1971. A absolvit Institutul Teologic „Sfântul Iosif” și este preot din anul 2002. A urmat studii universitare la Facultatea de Fizică din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza”(Iași) și la Facultatea de Teologie din cadrul Universității Pontificale Saleziene (Roma). Interesat de pastorație, literatură și sport. În prezent este paroh la Târgu Frumos (Iași) și activează ca profesor de Catehetică la Institutul Teologic din Iași.

member
Alexandra-Mihaela Cojan
Colaborator OC

Născută la Bacău în anul 1988. A absolvit Facultatea de Litere – Comunicare şi relații publice din cadrul Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău, apoi a urmat cursurile Facultății de Științe ale Comunicării la Universitatea Saleziană din Roma (licență și masterat). Este pasionată de fotografie, lectură și călătorii, dar este și consilier național în Acțiunea Catolică din România. A colaborat la redacția în limba română de la Radio Vatican și în prezent lucrează ca redactor la Radio Maria România.

member
Agneza Ilinca
Colaborator OC

Născută la Săbăoani (Neamț) în anul 1962, este soră în Congregația Inimii Neprihănite – ramura misionară. A absolvit Facultatea de Teologie Didactică din cadrul Universității București. A obținut licența în pomicultură la Universitatea Agronomică „Ion Ionescu de la Brad” din Iași. Are o pasiune specială pentru flori, natură, povești și lectură. Este dedicată apostolatului în educația religioasă și în activitățile catehetice parohiale. În prezent este membru Primus și profesor de Religie, gradul I, la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” Săbăoani (jud. Neamț).

member
Cristian Clopoțel
Colaborator OC

Născut la Hăbăucești (Iași) în anul 1980. A studiat la Roman (Institutul Teologic Franciscan, licență) și Roma (Institutul Biblic, master în științe biblice). Frate în Ordinului Fraților Minori Conventuali, a fost sfințit preot în anul 2007. Este pasionat de istoria și arheologia Bibliei, de muzică și sport. Din anul 2009 este profesor la Institutul Teologic Franciscan din Roman unde predă cursuri biblice.

member
Daniela Maria Mititelu
Colaborator OC

Născută la Slănic Moldova (Bacău) în anul 1970. Este absolventă a Facultății de Teologie Romano-Catolică, Universitatea București. A urmat cursuri de Management educațional, Formator de formatori și Educator parental. Are experiență de nouă ani ca director cu implicare și realizare de proiecte. Este pasionată de natură și de siropuri din plante medicinale. Membru Primus și Președinte în Acțiunea Catolică sector adulți, Cireșoaia. În prezent este profesor de Religie, gradul I, la Școala Gimnazială nr.1 Slănic Moldova.

member
member
Florin Moize
Membru OC

Născut la Bacău în anul 1978. Este absolvent al Facultății de Teologie Romano-Catolică, Universitatea din București. A studiat Matematică-Fizică la Facultatea de Litere și Științe din Bacău, Informatică la Universitatea A.I. Cuza din Iași, și-a luat diploma de inginer la Facultatea de Inginerie din Bacău, ramura Tehnologia Informației. Este membru Primus. Lucrează la Colegiul Național Catolic ``Sf. Iosif`` din Bacău.
Căsătorit, un copil. Pasionat de IT şi maşini hibride.

member
Mariana Sofronie
Colaborator OC

Născută la Onești (Bacău) în anul 1965. Este absolventă a Facultății de Teologie Romano-Catolică, Universitatea din București. Căsătorită, doi copii. Pasionată de lectură. A urmat cursuri de formator Planning familial în România și Italia, este lider în programul International Award România și membru în Consiliul Diecezan al Acțiunii Catolice. Este membru Primus și profesor de Catehism și Obiecte teologice, gradul I, la Liceul Teologic Romano-Catolic „Sfântul Francisc din Assisi”, Roman (județul Neamț).

member
Liliana Puscasu
Colaborator OC

Născută la Bacău în anul 1969. Este absolventă a Facultății de Teologie Romano-Catolică, Universitatea „Al. I. Cuza” din Iași. A obținut licența în domeniul economic. A urmat cursuri de master în management marketing și este inginer în domeniul textil. Este pasionată de drumeții, lectură și design. Are experiență în gestionarea proiectelor. Este consilier național al ACRO și vicepreședinte diecezan al Acțiunii Catolice a Copiilor. Este membru Primus. În prezent este profesor de marketing la Colegiul „Ion Ghica” din Bacău.

member
Iosefina Rediu
Colaborator OC

Născută la Mircești (Is) în anul 1961, este soră în Congregația Inimii Neprihănite - ramura contemplativă. A urmat cursurile Facultății de Științe Economice din cadrul Universității „Al. I. Cuza” din Iași; a obținut doctoratul în teologie la Universitatea Urbaniana din Roma. Are experiență misionară în Vatican și ca profesor la Facultatea de Teologie Romano-Catolica din Iași. Este contemplativă în acțiune și dăruită apostolatului adorației euharistice zilnice și continue în catedrala din Iași. În prezent se ocupă de contabilitatea OC și conduce Serviciul pentru Coordonare Financiar-Contabilă al Episcopiei de Iași.

member
Antonela Melis
Colaborator OC

Născută la Suceava în anul 1970. A absolvit Facultatea de Inginerie Mecanică – TCM din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava. Este ingineră, manifestă atenție pentru detalii și este pasionată de muzică și planificarea proiectelor. În prezent activează în Primus şi lucrează la SC Test Prima din Suceava.

member
Angela Dumea
Colaborator OC

Născută la Adjudeni (Neamț) în anul 1968. Este absolventă a Facultății de Teologie Romano-Catolică și a Facultății de Istorie din cadrul Universității din București. Are un masterat în Management Educațional. A urmat cursuri de mentorat, managementul proiectelor, managementul instituțiilor educative și consiliere. Pasionată de muzică, lectură, călătorii. Înclinată spre caritate, este președinta Asociației Caritative Sfântul Vincențiu de Paul din Adjudeni. Este membru Primus și profesor de Religie, gradul I, la Liceul Tehnologic Adjudeni.

member
Maria Andrici
Membru OC

Născută la Tămășeni (Neamț) în anul 1971. A obținut licența la Facultatea de Teologie Didactica, Universitatea București, și a urmat cursuri de Management educațional, Mentorat, Formatori de formatori și Formator în domeniul familial. Este interesată de cateheza copiilor şi adulților, de Pedagogia Kett și lectură, de dezvoltare personală şi profesională. În prezent este profesor de Religie, gradul I, la Şcoala Gimnazială Tămășeni, activează în Primus şi este Vicepreședinte diecezan în Acțiunea Catolică, sectorul adulti, Dieceza de Iași.

member
Clara Monica Dalvaru
Membru OC

Născută la Stufu (Bacău) în anul 1977. A absolvit Liceul teoretic la Colegiul Național „Emil Racoviță” din Iași, a urmat Cursul de teologie pentru laici la Traian (2000-2003) și Cursuri de formare a formatorilor în cateheză la Siusi, Italia (20017). Din anul 2000 este soră în Congregația „Surorile de caritate ale sfintelor Bartolomea Capitanio și Vincenza Gerosa (Surorile „Maria Bambina”) și este însuflețită de idealuri de slujire, caritate și educație. În prezent coordonează activități catehetice și pastorale la Oratoriului din Faraoani (Bacău).

member
Flavian Gondoș
Colaborator OC

Născut la Onești în anul 1974. A studiat la Napoli. In anul 2000 a fost sfințit preot în cadrul Ordinului Fraților Minori Capucini. La Roma, Universitatea Gregoriana, a obținut licența în Teologie Biblica. Din 2009 - 2016 a activat în Arhidieceza de Toronto (Canada) și a urmat cursuri de counselling. Este pasionat de lectură, cateheză și formarea integrală a persoanei. Din septembrie 2017 este rector al Sanctuarului Diecezan „Fericitul Ieremia”, Onești.

member
Carmen Mihaela Cotarcea
Colaborator OC

Născută la Craiova în anul 1974. A absolvit Institutul Teologic Romano-Catolic „Sfânta Tereza a Pruncului Isus” din Bucureşti, apoi a studiat regie de teatru muzical la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj. A activat în artă scenică şi a susţinut recitaluri de muzică sacră. Pasiunea sa este să descopere și să manifeste frumosul în orice domeniu. Din anul 2016 a ales viaţa consacrată laică şi este membră a Institutului Secular al Sfintei Tereza a Pruncului Isus. În prezent studiază ca masterand teologie biblică în cadrul Facultăţii de Teologie Greco-Catolică din Cluj-Napoca şi este corector de text.

member
Marian Petrisor
Colaborator OC

Născut la Săbăoani (Neamț) în anul 1982. A absolvit Liceul Teologic Franciscan din Roman în anul 2001 și Școala de Cantori în anul 2004. Este căsătorit, tată a doi copii. Pasionat de muzică și agricultură. În prezent activează ca dascăl în parohia „Sfântul Mihail” din Săbăoani.

member
Simon Emanuel Andrei
Colaborator OC

Născut la Iași în anul 1988. Este absolvent al Facultății FEAA din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza”, specializarea Marketing continuând studiile de masterat în același domeniul. Este pasionat de IT&C și de mediul digital (software și hardware). Ca hobby, îi plac aventurile în natură, ciclism, jocurile electronice și este un cinefil amator . Este membru Primus. În prezent lucrează la o companie multinațională oferind suport clienților.