„Mulțumesc ție, femeie-mamă, care devii lăcaș al ființei umane în bucuria și în travaliul unei experiențe unice, care te face să fii surâs al lui Dumnezeu pentru copilul ce vine pe lume, care te face călăuză pentru primi săi pași, suport în timpul creșterii sale, punct de referință pe calea vieții.

Mulțumesc ție, femeie-mamă, care îți unești în mod irevocabil destinul cu cel al bărbatului, într-o legătură de dăruire reciprocă, în slujba comuniunii și a vieții.

Mulțumesc ție, femeie-fiică și femeie-soră, care aduci în sânul familiei, iar mai apoi în complexitatea vieții sociale, belșugul sensibilității tale, intuiția ta, generozitatea ta și statornicia ta.

Mulțumesc ție, femeie-muncitoare, angajată în toate sectoarele vieții sociale, economice, culturale, artistice, politice, pentru contribuția indispensabilă pe care o aduci la realizarea unei culturi capabile de a îngemăna rațiunea și sentimentul, pentru o viziune despre viață tot mai deschisă spre semnificația sa de ”mister”, spre construirea unor structuri economice și politice tot mai pătrunse de omenie.

Mulțumesc ție, femeie consacrată, care prin exemplul celei mai mari femei, Maica lui Cristos, Cuvântul întrupat, te oferi cu docilitate și fidelitate iubirii lui Dumnezeu, ajutând Biserica și întreaga omenire să trăiască în cele ce sunt ale lui Dumnezeu dăruirea sa de ”mireasă”, care exprimă în mod minunat comuniunea pe care El vrea să o stabilească cu creatura sa.

Mulțumesc ție, femeie, pentru faptul că ești femeie! Prin înțelegerea specifică feminității tale tu îmbogățești percepția despre lume și contribui la o trăiră deplină în adevăr a raporturilor umane”.

(Sf. Ioan Paul al II-lea)