Tema a VII-a: „Zelul pentru casa ta mă mistuie” prezintă prima „urcare la Ierusalim” a lui Isus și gestul său profetic, săvârșit în Templu. 

În contextul „Paștelui oficial”, textul evanghelic (In 2,13-25) îl prezintă pe Isus săvârșind un gest profetic: confecționează un bici din funii, alungă din templu oile şi boii şi răstoarnă tarabele schimbătorilor de bani. Prin acest gest puternic, foarte provocator, Isus punea în discuție sistemul cultual în ansamblul său și inaugura o nouă formă de întâlnire cu Dumnezeu.

Calendarul întâlnirilor Lectio Divina:

– marți, 27 februarie, ora 19.00: Sanctuarul „Fericitul Ieremia Valahul” (Onești); pr. Flavian Gondoș, OFMCap.;

– marți, 27 februarie, ora 18.00: Casa Surorilor Dominicane, Siret (Suceava); sr. Joanna Maksim, O.P.;

– marți, 27 februarie, ora 19.00: Biserica „Sfânta Tereza”, Roman (Neamț); pr. Eduard Patrașcu;

– joi, 01 martie, ora 18.00: Casa Providenței, Capela „Sfântul Iosif” (Iași); pr. Mihai Roca;

– joi, 01 martie, ora 19.00: Mănăstirea „Sfânta Monica”, Izvoare (Bacău); Pr. Mihai Augustin Folner, OCarm.

Timpul Postului Mare, timp de har și convertire, ne invită să ne deschidem inima și mintea, să fim disponibili de a întâlni cuvântul biblic și a crește în credință.

Gazdele, persoanele consacrate și preoții implicați în derularea proiectului vă așteptă pentru a împărtăși bucuria rugăciunii.

 

Dumnezeule, Părintele nostru, care în Isus din Nazaret ne-ai arătat un nou mod de a fi prezent în mijlocul nostru, în trupul său, în umanitatea sa, în vocea şi gingășia sa, dă-ne harul să recunoaștem prezența ta în toate trupurile rănite, în toate gesturile de gingășie, în toate îmbrățișările prietenoase. Amin.

 (Rugăciune, Lectio divina, Tema a VII-a)

 

Prof. Mariana Sofronie