Tema a VI-a: „Hainele lui au devenit strălucitoare” ne invită să descoperim lucruri surprinzătoare și să trăim o experiență unică alături de cei trei discipoli care l-au însoțit pe Isus pe muntele Tabor.

Scena Schimbării la Față a Domnului (Mc 9,2-10) este textul evanghelic prezentat de liturgia cuvântului din a doua duminică din Postul Mare. Această scenă luminează drumul pe care trebuie să-l parcurgem în perioada postului, un drum spiritual ce este constituit în special din fapte de caritate (pomană), rugăciune şi  interiorizare (sobrietate), o lumină care ne amintește de gloria lui Isus.

Rolul acestui eveniment nu este acela de a diminua din gravitatea răstignirii şi a morții lui Isus, ci de a ne încuraja să retrăim acele momente cu certitudinea că Dumnezeu Tatăl îl va răscumpăra de la moarte nu doar pe Isus, ci şi pe noi toți, dacă îl vom urma purtându-ne fiecare crucea sa.

Calendarul întâlnirilor Lectio Divina:

– marți, 20 februarie, ora 19.00: Sanctuarul „Fericitul Ieremia Valahul” (Onești); pr. Flavian Gondoș, OFMCap.;

– marți, 20 februarie, ora 18.00: Casa Surorilor Dominicane, Siret (Suceava); sr. Joanna Maksim, O.P.;

– marți, 20 februarie, ora 19.00: Biserica „Sfânta Tereza”, Roman (Neamț); pr. Eduard Patrașcu;

– joi, 22 februarie, ora 18.00: Casa Providenței, Capela „Sfântul Iosif” (Iași); Mariana Sofronie;

– sâmbătă, 24 februarie, ora 17.00: Mănăstirea „Sfânta Monica”, Izvoare (Bacău); pr. Mihai Roca.

Gazdele și persoanele implicate în derularea proiectului vă așteptă pentru a medita cuvântul biblic și a petrece momente profunde de rugăciune. Bucuria spirituală trăită în acest timp de post ne poate înălța sufletul la Dumnezeu.

Prof. Mariana Sofronie