Tema a III-a „Este Fiul lui Dumnezeu” (In 1,19-34),  din parcursul întâlnirilor Lectio Divina, premergătoare duminicii a III-a din Timpul Adventului, aprofundează mărturia dată de Ioan Botezătorul pe malul râului Iordan, atunci când l-a văzut pe Duhul Sfânt coborând și rămânând deasupra lui Isus.

Textul evanghelic (In 1,19-34) prezintă două părți foarte diferite. În prima parte, ca răspuns la o serie de întrebări adresate de trimișii iudeilor, Ioan Botezătorul afirmă că el nu este decât un „glas” care îi cheamă pe toți să-l aștepte pe „cel care vine”. În a doua parte, același Ioan îl arată pe „Mielul lui Dumnezeu” prezent în mijlocul mulțimilor.

Calendarul întâlnirilor Lectio Divina

– marți, 12 decembrie, ora 19.00: Mănăstirea „Sfânta Monica”, Izvoare (Bacău); sr. Marieta Beca, O.A. și Pr. Mihai Roca;

– miercuri, 13 decembrie, ora 19.00: Biserica „Sfânta Tereza”, Roman (Neamț); pr. Pavel Chelaru și pr. Flavian Gondoș, OFMCap.;

– miercuri, 13 decembrie, ora 19.00: Sanctuarul „Fericitul Ieremia Valahul” (Onești); pr. Eduard Imbrea OFMCap.;

–  miercuri, 13 decembrie, ora 18.00: Casa Surorilor Dominicane, Siret (Suceava); sr. Luminița Antonică, O.P.;

– vineri, 15 decembrie, ora 18.00: Casa Providenței, Capela „Sfântul Iosif” (Iași); Pr. Alois Bulai.

Gazdele, persoanele consacrate și preoții implicați în derularea proiectului vă așteptă pentru a gusta cuvântul biblic și a petrece momente profunde de rugăciune. Bucuria se trăiește în comuniune.