Tema a XXIV-a: „Tu ești Petru”propusă de Oficiul pentru Cateheză al Diecezei de Iași în seria întâlnirilor Lectio Divina din Timpul de peste anprezintă atât scena în care Isus vrea să afle ce spun oamenii despre el, cât și întrebarea adresată discipolilor, răspunsul lui Petru și răspunsul solemn dat de către Isus lui Petru (Mt 16,13-20).
Mariana Sofronie | 26 iunie 2018

Când Isus i-a întrebat pe proprii discipoli ce cred despre el, Petru a luat cuvântul și a spus: „Tu ești Cristos, Fiul Dumnezeului celui viu!”. Prin răspunsul său, Petru a mărturisit că în persoana lui Isus își găseau împlinirea și profețiile Vechiului Testament, şi revelația definitivă a Tatălui.

Întâlnirea Lectio Divina se desfășoară marți, 26 iunie 2018, ora 20:00, la „Casa Surorilor Dominicane” din Siret (Suceava). Întâlnirea este coordonată de sr. Luminița Antonica, OP.

Conform Tradiției, la Roma, Petru a fost arestat şi condamnat la moarte. Înainte de a fi răstignit pe cruce, el a cerut să fie răstignit cu capul în jos: discipolul considera că nu este demn să moară la fel ca Învățătorul său. Petru s-a învrednicit astfel să primească martiriul și să pășească pe calea prevestită de Isus.