Tema a XXII-a: „Împărăția lui Dumnezeu este ca un grăunte de muștaraprofundează procesul de creștere al seminței și semnificația parabolei grăuntelui de muștar (Mc 4,26-34).
Mariana Sofronie | 11 iunie 2018

Povestind multe parabole inspirate din viața de zi cu zi a oamenilor din timpul său, Isus îi ajuta să descopere prezența lui Dumnezeu în lucrurile obișnuite şi în faptele zilnice. Oamenii găseau astfel în mesajul parabolelor cheia prin care puteau să-l descopere pe Dumnezeu în evenimentele din viața lor: lucrurile cunoscute şi evenimentele semnificative cuprindeau de fapt mesaje ce explicau lucruri invizibile şi necunoscute.

Întâlnirea Lectio Divina se desfășoară vineri, 15 iunie 2018, ora 19:00, la Mănăstirea „Maica Unității” din Viișoara (Neamț). Întâlnirea este coordonată de pr. Adrian Mihălcuț, OFMConv.

O parabolă nu poate cuprinde o „rezolvare garantată” la toate problemele. Apelând la experiența personală, Isus îi invita pe ascultători să mediteze şi să descopere prezența lui Dumnezeu în viața lor. Desigur, parabola nu cuprinde o doctrină deja pregătită pentru a fi transmisă şi învățată „la pachet”; parabola nu oferă „apă îmbuteliată”, ci îi invită pe lectori să meargă direct la „izvor”, să participe activ la descoperirea sensului vieții și al împărăției lui Dumnezeu și să fie creativi.