Tema a XIX-a: „Cea mai mare dovadă de iubire a lui Dumnezeu” aprofundează un eveniment foarte important din Evanghelia după Sfântul Marcu (14,12-16.22-26): ultima cină și ultima întâlnire dintre Isus și discipolii săi.
Mariana Sofronie | 28 mai 2018

Ultima întâlnire dintre Isus și discipoli s-a desfășurat în ambientul solemn al celebrării Paștelui. Contrastul era foarte mare. Dacă pe de o parte discipolii nu înțelegeau nimic din ceea ce se întâmpla în viața lor, pe de altă parte, calm şi stăpân pe situație, Isus a prezidat cina pascală şi a înfăptuit „frângerea pâinii”, invitându-i pe discipoli, prietenii săi, să primească în dar trupul şi sângele său.

Întâlnirea Lectio Divina se desfășoară marți, 29 mai 2018, ora 20:00, în „Casa Surorilor Dominicane” din Siret (Suceava). Întâlnirea este coordonată de sr. Luminița Antonică, OP.

Doamne Isuse, ai dăruit totul: timpul tău, pentru ca toți să te poată întâlni, asculta, vedea şi atinge; cuvântul tău, pentru ca toți să audă vestea cea bună a împărăției lui Dumnezeu şi a vieții noi; gesturile tale de bunătate şi de blândețe, de curaj şi de milostivire, pentru ca toți să fie siguri că sunt iubiți.

Doamne Isuse, nu-ți rămânea altceva de oferit decât pe tine însuți, trupul şi sângele tău, viața ta. Te-ai oferit ca dar pentru toți oamenii. De fiecare dată când mă împărtășesc, tu vii în sufletul meu sub chipul pâinii, trupul tău jertfit pentru viața lumii. Amin.
(Rugăciune, Lectio Divina, tema a XIX-a)