Tema a XVII-a: „Mărturia Duhului Sfânt şi mărturia discipolilor” aprofundează și versetele în care Isus anunță trimiterea unui alt Mângâietor, și prezența Duhului Sfânt în viața discipolilor.
Mariana Sofronie | 18 mai 2018

Duhul va interveni și va demonstra falsitatea acuzațiilor aduse de lume împotriva discipolilor lui Cristos (In 15,26-27). Duhul Sfânt îi va întări pe discipoli în timpul persecuțiilor și va da mărturie lumii despre Isus Cristos (In 16,12-15). El îl apară pe Cristos contestat, acuzat și refuzat. Dar va fi necesară totodată şi mărturia discipolilor, iar Duhul Sfânt îi va însoți cu harul său pentru a-l proclama cu putere pe Domnul Isus în această lume. Viața discipolilor se va transforma astfel în mărturie de iubire şi de fidelitate față de Cristos.

A da mărturie înseamnă a argumenta cu claritate, a prezenta dovezi. Primul care dă întotdeauna mărturie în orice loc și în orice timp este Duhul Sfânt. El lucrează cu putere în noi şi în jurul nostru. El este acela care însuflețește inimile împietrite, care ne schimbă gândurile, ne reapropie, ne împacă, ne ajută să iertăm şi să fim uniți.

Duhul Sfânt ne vindecă sufletul, mintea, trupul şi inima. El este cel care ne învață, ne educă și ne face să fim blânzi. El dă înțelepciune celor simpli, săracilor şi celor fără de păcat.

Duhul Sfânt ne interpelează, iar noi nu putem rămâne indiferenți, ori să continuăm cu o atitudine somnolentă, indecisă, amânând mereu o alegere clară.

Întâlnirea Lectio Divina s-a desfășurat joi, 17 mai 2018, ora 19:00, la Mănăstirea „Sfânta Monica” din Izvoare (Bacău). Întâlnirea a fost coordonată de pr. Mihai Augustin Folner, OCarm.