Proiect interdiecezan: „Reînnoirea catehezei din România prin metode pedagogice moderne – Formarea cateheților în Pedagogia lui Franz Kett”

Perioada: 2018-2020

Coordonator de proiect: dr. István Nemes
Partener în Dieceza de Iași: pr. dr. Mihai Roca

Scopul general: formarea sistematică în domeniul Pedagogiei Kett a  profesorilor de religie și a cateheților din cele șase dieceze de rit romano-catolic din România.

Descriere
În cadrul unei  largi colaborări între țările din Centrul și Estul Europei, proiectul asigură și garantează transferul de cunoștințe psihopedagogice de pe teritoriul de circulație al limbii germane pe teritoriul României. Transferul de cunoștințe psihopedagogice este asigurat de profesori și cateheți de la Institutul de Pedagogie Unitară  din  Hamburg (Germania) și din Dolní Benešov (Cehia), iar unele elemente ale proiectului sunt implementate în parteneriat cu Colegiul  Episcopal de Teologie din Pecs (Ungaria). Proiectul este finanțat de Asociația Renovabis (Germania).

Informații detaliate despre Cursul de Pedagogie Kett puteți găsi aici.
În Dieceza de Iași, proiectul este implementat de Asociația Primus în colaborare cu Oficiul pentru Cateheză, Facultatea de Teologie Romano-Catolică din cadrul Universității „Al. I.Cuza” și cu partenerii din țară și din străinătate implicați în realizarea proiectului.
Grupul-țintă al proiectului este format din profesori de religie, cateheți, educatori și animatori ai asociațiilor de laici din cadrul diecezelor de rit romano-catolic de Oradea, Alba Iulia, București, Iași, Satu-Mare și Timișoara.