Tema a XV-a: „Porunca lui Isus” prezintă momentul în care Isus, numindu-i pe discipoli prieteni, le destăinuie legătura sa cu Dumnezeu Tatăl și le poruncește să se iubească unii pe alții așa cum el i-a iubit.
de Mariana Sofronie | 3 mai 2018

Rostite cu puțin timp înainte de glorificarea sa, cuvintele lui Isus (In 15,9-17) indică responsabilitatea şi sensul urmării unicului Învățător. Sunt cuvinte importante ce reflectă gloria Celui care își va oferi din proprie inițiativă viața pentru mântuirea lumii. Sunt cuvinte concise, simple, esențiale, strâns legate între ele, specifice unui discurs de rămas bun, în care repetiția devine un apel ce insistă cu delicatețe.

Întâlnirea Lectio Divina se desfășură joi, 3 mai 2018, ora 18:00, la Casa Providenței, Capela „Sfântul Iosif” (str. Plopii fără Sot, 7, Iași). Întâlnirea este coordonată de pr. Mihai Roca.

Laudă ție, Doamne, biruitorul păcatului şi al morții, pentru că te-ai dăruit cu toată ființa în legătura ta infinită cu Tatăl, în Duhul Sfânt. Doamne, ne-ai descoperit această legătură tainică chiar dacă riscăm să nu o înțelegem, să o banalizăm, să o uităm. Doamne, ne-ai vorbit despre legătura ta cu Tatăl și cu Duhul Sfânt pentru a înțelege cât de mare a fost iubirea ce ne-a dat viață.
Doamne, dă-ne harul să rămânem în tine așa cum mlădițele rămân unite cu vița ce le susține şi le hrănește pentru a da rod. Dă-ne, te rugăm, o privire plină de credinţă şi de speranță, care să știe să treacă de la cuvinte şi dorințe la concretețea faptelor, asemenea ție, care ne-ai iubit până la sfârșit.
(Rugăciune, Lectio Divina, tema a XV-a)