Tema a șaisprezecea: „Ca toți să fie una” propusă de Oficiul pentru Cateheză al Diecezei Romano-Catolice de Iași în seria întâlnirilor Lectio Divina din Timpul Pascal (Anul C)prezintă ultima parte din rugăciunea sacerdotală al lui Isus (In 17,20-26).

Întâlnirea Lectio Divina se desfășoară la în parohia „Nașterea Sfintei Fecioare Maria” din Bârnova (IS),  vineri, 27 mai 2022, ora 19:00.

Doamne Isuse, trimite-ni-l pe Duhul Sfânt pentru ca să citim Scriptura cu aceeași înțelegere cu care ai citit-o tu pentru discipoli pe strada din Emmaus. Prin lumina Cuvântului întipărit în Biblie, tu i-ai ajutat să descopere prezența lui Dumnezeu în evenimentele tulburătoare ale condamnării și morții tale. Astfel, chiar dacă părea să fie sfârșitul oricărei speranțe, crucea le-a apărut discipolilor ca un izvor de viață și de înviere.

Doamne Isuse, dă-ne harul de a asculta vocea ta în creație și în Scriptură, în întâmplări și în persoane, mai ales în cei săraci și suferinzi. Cuvântul tău să ne îndrume pentru ca noi, asemenea celor doi discipoli din Emmaus, să putem experimenta forța învierii tale și să mărturisim celorlalți că tu ești viu în mijlocul nostru ca un izvor al fraternității, dreptății și păcii. Amin.

(Rugăciune de început, Lectio divina la textul din Ioan 17,20-26)