Tema a treisprezecea: „Isus, Bunul Păstor” propusă de Oficiul pentru Cateheză al Diecezei Romano-Catolice de Iași în seria întâlnirilor Lectio Divina din Timpul Pascal (Anul C)prezintă un fragment din discursul lui Isus despre relația dintre Păstor și oile sale  (In 10,27-30).

Întâlnirea Lectio Divina se desfășoară în următoarele două centre diecezane:
– Parohia „Isus Bunul Păstor” din Roman (NT): luni, 2 mai 2022, ora 18:45.
– „Casa Surorilor Dominicane” din Siret (SV): marți, 3 mai 2022, ora 19:00.

Vino, Duhule Sfânt, în inimile noastre și aprinde în ele focul iubirii tale. Dă-ne darul de a citi și de a reciti această pagină din Evanghelie astfel încât să se transforme în memorie activă, iubitoare și rodnică.

Dorim să medităm despre misterul persoanei lui Isus reflectat imaginea păstorului. De aceea te rugăm cu umilință să ne deschizi ochii minții și ai inimii pentru a putea cunoaște puterea învierii Domnului Isus.

Duhule Sfânt luminează-ne mintea ca să putem înțelege cuvintele lui Isus, Bunul Păstor. Încălzește-ne inima ca să simțim cum cuvintele lui Isus nu sunt departe de noi, ci sunt cheia experienței noastre prezente.

Vino, Duhule Sfânt, în mijlocul nostru, dăruiește-ne harul de a descoperi frumusețea învățăturilor sfinte! Duhul Sfânt, îți cerem aceasta împreună cu Maria, mama lui Isus și mama noastră. Amin! (Rugăciune de început, Lectio divina la textul din Ioan, 10,27-30)