„Isus cheamă un tânăr bogat” este a patruzecea temă propusă de Oficiul pentru Cateheză al Diecezei Romano-Catolice de Iași în seria întâlnirilor Lectio Divina din Timpul de peste an (Anul B). Textul prezintă episodul în care un tânăr l-a întrebat pe Isus despre calea pe care trebuie să meargă pentru a dobândi viața veșnică (Mc 10,17-30).

„Doamne, îți mulțumim pentru că acest Cuvânt rostit în urmă cu două mii de ani este viu şi eficace în mijlocul nostru. Recunoaștem neputința şi incapacitatea noastră de a-l înțelege şi de a-l lăsa să lucreze în sufletele noastre.

Este un Cuvânt mai puternic decât slăbiciunile şi fragilităţile noastre, un Cuvânt ce reușește să pătrundă în suflet în pofida rezistențelor noastre.

De aceea, te rugăm să fim luminați de Cuvântul tău pentru a reuși să-l primim cu înțelepciune şi a înțelege ceea ce ne transmite, pentru a-l urma cu încredere şi a-l lăsa să lucreze în noi conform voinței tale.

Mamă a lui Isus, care te-ai încredințat fără rezerve cerând să se împlinească Cuvântul transmis ție, dă-ne harul disponibilității pentru a putea regăsi adevărul despre noi înșine”.

(Card. Carlo Maria Martini, Rugăciunea introductivă)

 

Versiunile text şi pdf pot fi descărcate de aici: Lectio divina (Anul B).

Imagine: Heinrich Hofmann, Christ and the Rich Young Ruler (1889)

Sursa: wikimedia.org