„Inima discipolilor este pusă la încercare” este a treizecea și treia temă propusă de Oficiul pentru Cateheză al Diecezei Romano-Catolice de Iași în seria întâlnirilor Lectio Divina din Timpul de peste an (Anul B). Textul prezintă partea finală a discursului lui Isus în sinagoga din Cafarnaum (In 6,60-69).

Rugăciunea de la începutul lectio divina

Doamne, Cuvântul tău este dulce ca un fagure de miere; nu este dur şi nici amar, chiar dacă arde ca focul, chiar dacă este ca un ciocan care sfărâmă stânca, chiar dacă este ca o sabie ascuțită ce se înfige în suflet.

Doamne, Cuvântul tău este dulce! Ajută-mă să îl ascult ca pe o muzică suavă, ca pe un cântec de dragoste.

Iată, eu îţi ofer urechile mele, inima mea, memoria şi inteligenţa mea.

Iată, sunt cu totul al tău.

Doamne, aici, înaintea ta, ajută-mă să fiu un ascultător fidel, sincer, puternic; ajută-mă să rămân cu urechile inimii atente la buzele tale, la vocea ta, la fiecare cuvânt al tău, pentru ca niciunul dintre ele să nu cadă în gol.

Te rog, trimite-mi Duhul tău sfânt din belşug, asemenea unei ape vii ce-mi irigă tot ogorul sufletului meu, pentru a da rod bogat, de 30, de 60 sau de 100 de ori mai mult.

Doamne, atrage-mă la tine; ajută-mă să vin la tine, fiindcă tu ştii… oare unde aş putea să merg, la cine pe acest pământ, dacă nu la tine?!

 

Versiunile tet şi pdf pot fi descărcate de aici: Lectio divina (Anul B).

Imagine: Duccio di Buoninsegna, Appearance on the Mountain in Galilee, 1308

Sursa: wikipedia.org