„Atât de mult a iubit Dumnezeu lumea!” este a prima temă propusă de Oficiul pentru Cateheză al Diecezei Romano-Catolice de Iași în seria întâlnirilor Lectio Divina din Timpul de peste An (Anul A). Textul biblic prezintă o sinteză despre dialogul dintre Isus și Nicodim (In 3,16-18).

Mihai Roca  |  01 iunie 2020


 

Cu respectarea ultimelor norme date de autoritățile civile pentru „starea de alertă” (15 mai 2020) în vederea prevenirii răspândirii coronavirusului (COVID-19), întâlnirea Lectio Divina se va desfășura în următoarele centre:

– „Mănăstirea Maica Unității” din Viișoara (NT), miercuri, 3 iunie 2020, ora 19:00;
– „Casa Providenței” din Iași, vineri, 5 iunie 2020, ora 18:00.

În numai câteva versete evanghelistul Ioan prezintă comunităților creștine semnificația dialogului dintre Isus și Nicodim. Aceste versete sunt ca o cheie ce conduce spre dezvăluirea importanței misterului lui Dumnezeu Tată, Fiu și Duh Sfânt în exprimarea credinței creștine.

Parcurgând această lectio divina să păstrăm prezent în minte și în suflet faptul că Dumnezeu este Tatăl, Isus este Fiul și iubirea este Duhul Sfânt. Să nu pretindem pătrunderea acestui mister. Să ne oprim, să facem liniște, să admirăm și să contemplăm!

Dumnezeule, care prin trimiterea Fiului tău Isus ne-ai dezvăluit intenția cea mai clară a iubirii tale de a mântui omul, mergi mereu alături de noi, arătându-ne atributele tale de compasiune, îndurare, milă și fidelitate. Duh al Iubirii, ajută-ne să înaintăm în cunoașterea Fiului pentru a dobândi viața! Fă ca, meditând Cuvântul tău în această sărbătoare, să descoperim printr-o mai mare conștientizare că misterul tău, Dumnezeule, este un imn al iubirii împărtășite. Tu ești Dumnezeul nostru, un Dumnezeu milostiv. Ești Tată, izvor roditor. Ești Fiu, Cuvânt întrupat, iubire fraternă ce ni se dăruiește. Ești Duh, iubire devenită îmbrățișare. Amin.

Versiunile text şi pdf ale acestei Lectio divina pot fi descărcate de aici: Lectio divina (Anul A).