„Pacea să fie cu voi!este a opta temă propusă de Oficiul pentru Cateheză al Diecezei Romano-Catolice de Iași în seria întâlnirilor Lectio Divina din Timpul Pascal (Anul A). Textul biblic menționează momentul în care Isus Înviat îl revarsă pe Duhul Sfânt asupra discipolilor (In 20,19-23).

Mariana Sofronie


 

Cu respectarea ultimelor norme date de autoritățile civile pentru „starea de alertă”  din 15 mai 2020 în vederea prevenirii răspândirii coronavirusului (COVID-19), întâlnirea Lectio Divina se va desfășura marți, 26 mai 2020, ora 20:00, în „Casa Surorilor Dominicane” din Siret (SV).

Când suntem împreună, Isus este în mijlocul nostru chiar dacă ușile sunt încuiate! Primul lucru pe care ni-l spune este același salut: „Pace vouă!” Pacea pe care ne-o dă Isus nu înseamnă simpla lipsă a războiului, ci mult mai mult. Această pace conduce la construirea unei comunități ce îi aduce cult și slavă Preasfintei Treimi.

Fiecare sărbătoare a Rusaliilor ne spune că marea promisiune a Duhului se împlinește: „Primiți-l pe Duhul Sfânt!” (In 20,22). Primul efect al acțiunii Duhului Sfânt în noi este reconcilierea: „Cărora le veți ierta păcatele, vor fi iertate; cărora le veți ține, vor fi ținute”.

Duhul Sfânt ne este dat pentru a ne putea aminti și pentru a înțelege pe deplin semnificația cuvintelor lui Isus (In 14,26; 16,12-13). Însuflețiți de Duhul lui Isus, îl putem adora pe Dumnezeu în orice loc. Duhul este acela care ne dăruiește un suflu nou, nu numai în cuvânt și în faptă, în viața personală, ci și în viața comunitară, în locurile în care trăim, muncim, ne rugăm.