„Eu sunt calea, adevărul și viața” este a patra temă propusă de Oficiul pentru Cateheză al Diecezei Romano-Catolice de Iași în seria întâlnirilor Lectio Divina din Timpul Pascal (Anul A). Este aprofundat momentul de la Cina de Taină în care Isus a răspuns la întrebările puse de discipolii Toma și Filip (In 14,1-12).

Mariana Sofronie  |  4 mai 2020


 

Cu respectarea normelor date în Ordonanța Militară nr. 4 din 29.03.2020 privind măsuri de prevenire a răspândire a COVID-19, întâlnirea Lectio Divina se va desfășura marți, 5 mai 2020, ora 19:00,  în Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Paul” din Traian (NT).

Textul evanghelic relatează evenimentul trăit de Isus și discipoli la Cina de Taină. Este prezentat un fragment din „cuvântul de adio” al lui Isus – testament încredințat discipolilor și rezumat al întregii sale activități publice. Suntem în fața celui mai profund mister al credinței noastre: revelarea iubirii lui Dumnezeu în persoana lui Isus din Nazaret (Rom 8,38-39).

Prin modul său de a fi, Isus arăta tuturor chipul învăluit de iubire al lui Dumnezeu. Cuvintele, semnele şi faptele sale erau expresii vizibile ale milostivirii Tatălui ceresc.

Eu sunt calea, adevărul și viața.” Aceste trei cuvinte definesc persoana și misiunea lui Isus Cristos.  Fără Cale nu putem merge în credință. Fără Adevăr nu putem avea nicio certitudine. Fără Viață nu ar avea nici-un sens pragul morții.

Ne apropiem de chipul lui Dumnezeu de fiecare dată când privim modul de a fi al lui Isus. Să avem curaj și să îndrăznim! Să lăsăm ca în modul nostru de a trăi și de a ne mărturisi credința să se descopere chipul tainic al lui Isus. Cei care se apropie de noi să vadă și să recunoască în viața noastră chipul lui Isus.