Tema a XXVIII-a: „Lui Isus i s-a făcut milă de ei” – propusă de Oficiul pentru Cateheză al Diecezei de Iași în seria întâlnirilor Lectio Divina din Timpul de peste an – prezintă grija lui Isus față de discipoli şi preocuparea sa de a-i ajuta pe oamenii aflați în dificultate (Mc 6,7-13).

Textul din Mc 6,30-34 subliniază două aspecte foarte importante: 1) oferă o imagine despre modul în care Isus îi forma pe discipolii săi; 2) subliniază faptul că vestea cea bună predicată de Isus nu are doar o importanță doctrinară, ci evidențiază mai ales primirea, bunătatea, gingășia, disponibilitatea şi revelarea iubirii lui Dumnezeu.

Întâlnirea Lectio Divina se desfășoară joi, 19 iulie 2018, ora 19:00, la Mănăstirea „Sfânta Monica” din Izvoare (Bacău). Întâlnirea este coordonată de pr. Mihai Roca.

Evanghelistul Marcu definește conținutul învățăturii lui Isus ca fiind „vestea cea bună a lui Dumnezeu” ( = „Evanghelia lui Dumnezeu”) (Mc 1,14). Vestea cea bună predicată de Isus vine de la Dumnezeu şi revelează ceva despre Dumnezeu. În tot ceea ce face şi spune Isus din Nazaret, se întrezăresc trăsăturile chipului lui Dumnezeu și se destăinuie raportul Fiului lui Dumnezeu cu Dumnezeu Tatăl. A-l revela pe Dumnezeu ca Tată este izvorul, conținutul şi scopul evangheliei lui Isus.