Tema a XXVII-a: „Misiunea apostolilor” – propusă de Oficiul pentru Cateheză al Diecezei de Iași în seria întâlnirilor Lectio Divina din Timpul de peste an – prezintă trimiterea în misiune a celor doisprezece apostoli și îndemnurile date de Isus (Mc 6,7-13).
Mariana Sofronie | 09 iulie 2018

 

Sosit fiind momentul primei experiențe de activitate publică, Isus i-a trimis în misiune pe discipoli și le-a cerut să pună în practică ceea ce au învățat de la el: i-a trimis doi câte doi, cerându-le să-i cheme pe oameni la convertire şi să-i vindece pe toți de Cel Rău şi de bolile fizice.

Întâlnirea Lectio Divina se desfășoară joi, 11 iulie 2018, ora 19:00, în Biserica „Sfânta Tereza” din Roman (Neamț). Întâlnirea este coordonată de pr. Mihai Roca.

Isus le-a poruncit să nu ia nimic pentru drum, decât un toiag: nici pâine, nici desagă, nici bani la cingătoare, dar încălțați cu sandale şi: „Să nu purtați două tunici!”. Apoi le-a spus: „Dacă intraţi într-o casă, rămâneți acolo până când veți pleca din locul acela, iar dacă nu veți fi primiți în vreun loc şi nu vă vor asculta, plecând de acolo, scuturați praful de pe picioarele voastre ca mărturie împotriva lor!” (Mc 6,8-13).